La trobada dels Pastorets d’arreu de Catalunya proposa una vintena d’activitats de formació i diverses iniciatives culturals de descoberta de la Conca de Barberà obertes a les entitats de la cultura popular del territori

El IV Congrés de Pastorets de Catalunya abordarà els dies 13 i 14 de març a l’Espluga de Francolí qüestions de present i de futur de l’obra teatral i la cultura popular. Ho farà a través d’una vintena d’activitats formatives i amb més de vint ponents, tant des del punt de vista amateur com des de l’experiència professional de Toni Albà, Carles Martínez, Joan Lluís Bozzo i Salvador Cardús, entre molts d’altres.

A més a més, l’esdeveniment vol anar més enllà d’una trobada formativa i arrodoneix la programació amb activitats culturals molt vinculades amb el territori, mentre que també es tematitzen en clau local els actes principals que estaran oberts a tot el públic. El IV Congrés està organitzat per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i
els Pastorets de l’Espluga de Francolí. La darrera edició va ser el 2009 a Mataró.

Coordinadora, Ajuntament i Pastorets de l’Espluga, en la presentació dels actes del IV Congrés.


Una vintena d’activitats formatives amb reconeguts ponents

Per tal de respondre a totes les necessitats actuals i venidores de les representacions de Pastorets i de les activitats de les entitats que representen la cultura popular a Catalunya, les propostes formatives s’estructuren en sis eixos: acadèmic, direcció i gestió, artístic, tècnic, maquillatge i vestuari. Les activitats es desenvoluparan durant el dissabte als espais i aules del Casal i el Casalet de l’Espluga de Francolí, amb dos escenaris principals: el teatre del
Casal i la sala Folch i Torres del Casalet. Hi haurà sessions formatives, per exemple, de comunicació en xarxes socials, d’intepretació, de direcció, de tecnologies digitals a escena, de pirotècnia, de postissos i vestuaris.

L’obertura del Congrés serà especial entrant a les Coves de l’Espluga per celebrar l’acte institucional de benvinguda divendres a les 19.30 h. Juntament amb una ponència, l’inici del cap de setmana vindrà marcat per la música de
l’Orfeó Reusenc amb el concert “Cor de diables” i “Bonica la festa”.

També serà oberta a la població en general la cloenda de dissabte al Teatre del Casal. En aquest cas, el punt final serà un viatge per les músiques de Pastorets d’arreu de Catalunya a càrrec de l’orquestra i cor Treu-li la Pols al teu Instrument de l’Espluga amb la col·laboració de diversos grups de Pastorets de Catalunya.

Les persones que assisteixin al Congrés també podran gaudir d’un pack d’àpats, amb un sopar temàtic i de germanor inclòs dissabte a la nit. Les sopes dels Pastors, la carn de l’Infern i els dolços del Cel alimentaran els
congressistes a l’Hostal del Senglar en un sopar que tancarà el IV Congrés amb la música folk de Julivert.

I és que un dels objectius de l’organització del Congrés és oferir un cap de setmana ple d’activitats i visites turístiques per a totes les persones que hi participin. Per aquest motiu, els Pastorets de l’Espluga i l’Ajuntament de
l’Espluga han acordat ofertes en els equipaments turístics i d’allotjament per completar l’estada dels congressistes al municipi.

Durant el cap de setmana també es podrà veure l’exposició de la cinquena edició del fotoconcurs “Els meus pastorets” al vestíbul del Teatre del Casal que permet copsar la diversitat i bon estat de les representacions que se
celebren cada Nadal al país. Justament, en l’acte de cloenda de dissabte es lliuraran els premis als guanyadors del concurs juntament amb els reconeixements als membres de Pastorets amb més de 50 anys de trajectòria.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *