Àngel Tierz serà el tresorer de la nova gestora coordinada pel surienc Josep Peramiquel

La Coordinadora de Pastorets de Catalunya ha renovat la seva junta directiva després de l’assemblea general ordinària telemàtica celebrada el passat 29 d’abril de 2021. Per primera vegada els Pastorets de l’Espluga de Francolí, del grup Tratea Teatre del Casal, hi tindran un representant: Àngel Tierz, des de fa un any i mig coordinador dels Pastorets de l’Espluga, on durant dues dècades ha representat el paper de Getsè. Tierz serà tresorer de la nova gestora liderada per Josep Peramiquel (Súria, 1961), que ha estat nomenat nou coordinador general en substitució de Lleonard del Río, coordinador general els últims set anys. A l’assemblea van participar-hi 26 associacions o grups de Pastorets de tot el país.

La nova junta té representants de Súria, Cardona, Balsareny, Sabadell, Igualada, Mataró, l’Ametlla de Merola, Navarcles, Berga, Vilanova i la Geltrú, Girona, Manresa i des d’ara també l’Espluga de Francolí, essent l’únic municipi del Camp de Tarragona que assumeix aquesta responsabilitat. Cal recordar que l’Espluga també té representant a la junta de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, de la qual l’espluguina Núria Giné n’és també la tresorera, situant així el municipi en la màxima responsabilitat a nivell de país pel que a fa a les dues grans tradicions nadalenques espluguines.

Els Pastorets de l’Espluga van passar a formar part de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya el novembre de 2018, malgrat la tradició centenària (documentada des de 1887) d’aquestes representacions a la població, recuperades el 1976 al Casal de l’Espluga. L’ingrés a la Coordinadora va suposar la incorporació de la representació espluguina al panorama de Pastorets català. Fundada el 2006, la Coordinadora de Pastorets és una federació d’entitats que té com a objectiu establir un espai de relació i intercanvi entre els diferents grups responsables de les representacions de Pastorets, donar difusió als Pastorets com a element patrimonial de la nostra cultura, potenciar la formació i estudiar i fomentar la recerca del fenomen Pastorets.

El 2019 l’Espluga de Francolí va ser seleccionada per acollir la celebració del IV Congrés de Pastorets de Catalunya que s’havia de celebrar a l’Espluga el 12, 13 i 14 de març de 2020, i que de moment es manté ajornada sine die a causa de la pandèmia. El passat Nadal també es va haver de suspendre la representació biennal dels Pastorets de l’Espluga a causa de la situació sanitària.

One response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *