S’ha pogut veure a les xarxes socials i escoltar per l’Espluga FM Ràdio el dia de Nadal amb una trentena de cantaires vinculats a la representació

L’Espluga de Francolí ha viscut un insòlit Nadal sense la tradicional i concorreguda representació biennal dels Pastorets a causa de la pandèmia de la COVID-19, però no s’ha quedat sense l’esperada cantada de cuplets, excepcional i insòlita, com la situació que vivim. El dia de Nadal a dos quarts de 7 de la tarda –l’hora habitual de la representació- va publicar-se a les xarxes socials de @PastoretsdelEspluga un vídeo enregistrat al Teatre del Casal on més d’una trentena de persones vinculades a l’espectacle nadalenc canten un recull de cuplets de tots els temps, des del final de la Guerra Civil fins a l’actualitat.

La cantada s’ha enregistrat en petit comitè, de forma separada i respectant totes les mesures de seguretat sanitària i distanciament social, sota realització tècnica de Marc Roca i Jofre Majoral i l’acompanyament al piano de Sergi Esparza, director musical dels Pastorets. El 28 de desembre, dia dels Sants Innoscents va publicar-se una segona versió del vídeo amb les errades més divertides de l’enregistrament.

Els cuplets també s’emetran aquest 25 de desembre a partir de les 7 de la tarda en un programa especial de l’Espluga FM Ràdio dedicat a repassar la història de l’espectacle a l’Espluga, presentat per alguns dels joves actors i actrius que tindran un paper destacat en les futures representacions. El programa es reemetrà l’endemà, dia de Sant Esteve, i l’últim dia de l’any, 31 de desembre, a les 12h del migdia.

Les pistes del relleu

Aquest any s’havia de produir el major relleu d’actors i actrius dels Pastorets de l’Espluga des de l’any 2000, amb un canvi general de personatges després del comiat dels actors que han encarnat, des de fa 20 anys, els personatges de Lluquet i Rovelló. A la cantada de cuplets que podrem veure aquest Nadal hi seran els antics i els nous rabadans, en un entramat simbòlic que evidencia el relleu i el pas de generacions. Precisament, el 2018, Marc Civit i Xavier Lozano van anunciar que abandonaven l’escenari com a Rovelló i Lluquet cantant un cuplet acompanyats de les seves filles, com a símbol de futur. Davant la impossibilitat de fer efectiva l’estrena del nou equip artístic a causa de la pandèmia, els nous Lluquet i Rovelló iniciaran la seva metamorfosi aquestes festes, amb l’esperança de començar els assajos properament amb tot el nou equip i la nova directora artística dels Pastorets, Ester Majós.

Cuplets i història, també a la ràdio

La cantada de cuplets no només s’ha pogut veure a través de les xarxes socials, sinó que també s’ha pogut escoltar per l’Espluga FM Ràdio en un programa especial presentat, precisament, per Marc López, Jordi Queralt amb Aina Palau i Mar Boqué –que també se sumen al nou càsting. L’espai fa un repàs per la història i els records dels Pastorets de l’Espluga a partir del guió i recull històric de Josep M. Mercadé i la selecció de cuplets que ha fet Isabel Vallès, sota realització tècnica de Marc Roca i Jofre Majoral a més de Sergi Esparza al piano.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *