Tratea Teatre del Casal de l’Espluga ha presentat els nous actors, que s‘havien d’estrenar aquest Nadal de representacions suspeses

La cantada de cuplets de tots els temps retransmesa en format audiovisual pels Pastorets de l’Espluga a través de les xarxes socials aquest 25 de desembre ha servit per donar a conèixer a tota la població qui encarnarà a partir d’ara els personatges de Lluquet i Rovelló, 20 anys després de l’última renovació, feta l’any 2000. Els joves espluguins Marc López (24 anys) i Jordi Queralt (16 anys) agafen el relleu a Xavier Lozano i Marc Civit (35 anys), que el 2018 ja van anunciar la seva retirada cantant un cuplet acompanyats de les seves filles. Al vídeo difós aquest 25 de desembre els nous rabadans obren la cantada amb els cuplets tradicionals escrits per Folch i Torres el 1916 per a Lluquet i Rovelló, mentre que els ja retirats actors tanquen la cantada amb un colofó final: un cuplet de comiat cantat per les seves filles, Martina Civit (4 anys) i Júlia Lozano (5 anys).

Els antics Rovelló i Lluquet, Marc Civit i Xavier Lozano, amb les seves filles. (Foto: Eva Bonet)

Aquest Nadal s’havia d’estrenar la renovació total de l’equip artístic amb un rejoveniment dels diferents personatges i també de la direcció artística que ha assumit la també directora de Tratea Teatre, Ester Majós. A l’estiu l’entitat va fer el càsting amb l’objectiu de presentar-lo aquestes festes, fet al qual finalment es va renunciar per la pandèmia. Ara s’espera que, a partir del gener, es pugui començar a treballar amb els nous actors.

Càsting per seleccionar els nous actors i actrius amb la nova directora artística, Ester Majós, l’agost de 2019.


Dos joves actius, novells en teatre

L’any 2000, Xavier Lozano i Marc Civit van substituir amb 15 anys d’edat als veterans Joan Amigó i Josep M. Farré, convertits llavors en Satanàs i Jeremies. Ara, s’ha buscat entre els espluguins dos joves capaços de fer un nou relleu, que com ja va passar a principis de segle, comportarà també altres canvis a la representació –suspesa aquest any per la COVID-19.

Marc López –que encarnarà a Lluquet- va estrenar-se a l’escenari del Teatre del Casal el 2018, interpretant el paper de Joanoi, un dels tres pastors de Natzaret. Té 24 anys, és dissenyador gràfic i il·lustrador i membre actiu de l’Agrupament Escolta l’Estornell, on ha crescut des de petit.

Jordi Queralt –que interpretarà a Rovelló- arriba per primer cop als escenaris amb l’encàrrec de fer-nos riure cada Nadal. Té 16 anys i estudia a l’Institut Joan Amigó i Callau de l’Espluga. També és membre de l’Agrupament Escolta l’Estornell i del grup de Nans de l’Espluga a més de locutor d’esports de l’Espluga Audiovisual a l’Informatiu Cap de Setmana de l’Espluga FM Ràdio.

Marc López i Jordi Queralt, fent les proves per interpretar a Lluquet i Rovelló, l’estiu de 2019. (Foto: Eva Bonet)

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *