La temporada dels Pastorets de l’Espluga ja és història, i no tornaran fins el 2020. Ha estat una temporada memorable, per la coincidència de molts factors i que ha acabat amb una gran sorpresa, tot i que esperable, el comiat dels actors que durant els últims 18 anys han interpretat Lluquet i Rovelló, Xavier Lozano i Marc Civit.

Aquest 29 de desembre van anunciar davant un teatre ple com poques vegades el seu comiat, després de gairebé dues dècades interpretant els personatges més populars dels Pastorets. Van acomiadar-se cantant junts el seu últim cuplet, acompanyats per les seves respectives filles. Un autèntic símbol, perquè ara donaran pas a altres generacions d’actors, amb la possibilitat que en la propera edició del 2020 hi hagi també altres canvis importants, com el paper de Satanàs. Joan Amigó l’ha representat durant 18 anys, després de fer, en l’anterior etapa i durant dues dècades el paper de Lluquet.

Representació dels Pastorets d’aquest 29 de desembre de 2018 (Foto: Pep Torres)

Aquest any s’han fet dues representacions al teatre més gran de la demarcació de Tarragona, dels que ja són uns Pastorets referents pel que fa a l’orquestra en directe, la presència d’animals vius i el més d’un centenar d’actors, actrius i figurants.Aquest any s’ha ampliat l’orquestra i s’han estrenat nous temes musicals i s’han treballat molt més els efectes especials i l’espectacularitat de la representació.

Aquest any, a més, l’espectacle ha estrenat els nous efectes especials per enriquir la millorada escenografia ampliada en els últims anys, per fer més realistes els decorats tradicionals amb la incorporació de noves tecnologies.

Foto de grup de l’equip dels Pastorets de l’Espluga d’aquest any 2018 (Foto: Pep Torres)

Una cloenda emesa per televisió

La representació d’aquest 29 de desembre sempre serà recordada per la seva retransmissió a televisió, la primera de la història dels Pastorets de l’Espluga, amb emissions a Tac12 aquest 1 i 2 de gener,  i una nova emissió el 6 de gener a la tarda. Aquesta retransmissió ha estat possible gràcies al patrocini de l’Hostal del Senglar, Cunicarn, la DO Conca de Barberà i el Casal de l’Espluga.

El conte, un gran record

L’any memorable ja arrencava a principis de desembre amb la presentació del conte ‘Els Pastorets i la samarra d’en Getsè’, que es comercialitza a les llibreries de tot Catalunya. David Ortín n’ha escrit el text acompanyat de les il·lustracions originals del reconegut dibuixant Joan Vizcarra, inspirades en els Pastorets de l’Espluga. Aquest 29 de desembre, els dos autors van tornar a l’Espluga per signar exemplar.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *