Tac12 n’ha ofert 5 emissions durant aquestes festes de Cap d’Any i Reis

Els Pastorets de l’Espluga de Francolí han superat totes les expectatives de públic aquest Nadal, arribant per primer cop a la xifra global de 50.000 espectadors a través de la televisió pública del Camp de Tarragona. Són les xifres d’audiència que ha facilitat Tac12 després de les 5 emissions de la representació nadalenca durant les festes de Cap d’Any i Reis. Aquesta xifra suposa un abans i un després pels Pastorets de l’Espluga, que no només han crescut en qualitat i en espectadors al teatre sinó també han assolit un horitzó fins ara impossible, arribar a milers de cases arreu del Camp de Tarragona a través de la televisió. Això ha estat gràcies a la implicació de la televisió pública del territori i al patrocini de les empreses espluguines Cunicarn i l’Hostal del Senglar, a més de la DO Conca de Barberà i del Casal de l’Espluga. Els Pastorets de l’Espluga són biennals i tornaran a escena fins l’any 2020.

Les càmeres de Tac12, preparades per la retransmissió dels Pastorets de l’Espluga. (Foto: Xavier Lozano)

4 emissions durant les festes

Els Pastorets de l’Espluga es podran veure a televisió el primer dia del 2019 a les 11h del matí, i també en una segona emissió a les 15.30h de la tarda, ideal per la sobretaula de Cap d’Any. L’endemà, 2 de gener, es podran tornar a veure a les 11h del matí. L’última oportunitat serà el dia de Reis, el 6 de gener a les 17.30h per tancar la programació nadalenca de Tac12.

Uns Pastorets històrics amb aires de renovació

L’Espluga de Francolí té documentada la representació dels Pastorets des de finals del segle XIX amb una primera crònica de 1887, al teatret del Centre de Catòlics, des del 1892 al Teatre Francolí (Xulla) i el 1922 a l’església Vella de Sant Miquel. El 1928 van passar a representar-se al Teatre Cultural, on es van reprendre el 1939, després de la Guerra Civil. El 1976 van recuperar-se a l’actual Teatre del Casal, on es representen des de llavors i fins l’actualitat, amb importants transformacions escèniques i canvis en el repartiment, especialment des de l’entrada al segle XXI.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *