Màxima expectació per l’estrena de l’insòlit conte sobre els Pastorets, obra de David Ortin i Joan Vizcarra, aquest dimecres al Teatre del Casal de l’Espluga de Francolí. ‘Els Pastorets i la samarra d’en Getsè’, editat per La Musca, es comercialitzarà a tot Catalunya aquest Nadal, apropant a totes les llars una de les històries més tradicionals d’aquests dates, amb una peculiaritat: les il·lustracions del conte estan inspirades en els personatges dels Pastorets de l’Espluga de Francolí.

Per això la primera presentació del conte es va fer aquest 5 de desembre sobre l’escenari del Teatre del Casal de l’Espluga, on cada 2 anys tornen el Lluquet i el Rovelló, Satanàs i Llucifer i els seus dimonis, i desenes de pastores i pastors que viuen amb temor la trista història del Getsè i al Isabeló, o riuen amb les paraules entortolligades del Jeremies. Aquests són els personatges que protagonitzen la versió particular que David Ortin ha fet de la història tradicional.

L’acte de presentació va comptar amb les intervencions dels responsables de l’Editorial La Musca, i dels dos autors que van donar pas a una narració teatralitzada del conte a càrrec dels principals personatges dels Pastorets de l’Espluga, en un escenari ple de nenes i nens que de forma excepcional van poder veure de prop els seus personatges preferits.

Per primer cop, retransmesos a televisió

El director dels Pastorets de l’Espluga, Josep M. Mercadé, va ser el responsable de presentar la temporada d’aquest any, la primera que es viurà dins la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, on Tratea Teatre acaba d’ingressar aquest any.

Mercadé també va anunciar la retransmissió dels Pastorets de l’Espluga que es farà per primer cop a televisió. S’enregistrarà la representació del 29 de desembre i s’emetrà a Tac12, per tot el Camp de Tarragona, el dia 1 de gener, en diferents emissions i gràcies al patrocini de Cunicarn, l’Hostal del Senglar, la DO Conca de Barberà i el Casal de l’Espluga L’acte el van cloure el president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya Lleonard del Río, i l’alcalde de l’Espluga, David Rovira. Després, i fins ben entrada la nit, Joan Vizcarra i David Ortin van signar i il·lustrar els contes de cada infant. Ho tornaran a fer el 29 de desembre una hora abans i després de la representació.

Descoberta del cartell dels Pastorets de l’Espluga del 2018.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *