L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i els Pastorets de l’Espluga, han presentat aquest dissabte als mitjans de comunicació els actes del IV Congrés de Pastorets de Catalunya que se celebrarà a la població just d’aquí a una setmana, els dies 11, 12 i 13 de març de 2022, després dels ajornaments del 2020 i 2021 a causa de la pandèmia.

Els responsables dels Pastorets de l’Espluga, l’Ajuntament de l’Espluga i la Coordinadora de Pastorets, durant la roda de premsa. (Foto: Xavier Lozano)

La Sala Folch i Torres del Casalet, que porta el nom de l’autor més prolífic de Pastorets a Catalunya, ha acollit la roda de premsa en la qual han participat l’alcalde de l’Espluga, Josep M Vidal, el president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Josep Peramiquel, el coordinador dels Pastorets de l’Espluga de Francolí i del Congrés i tresorer de la Coordinadora, Àngel Tierz, i Marisa Gusart, responsable del Fotoconcurs dels Pastorets, els premis del qual es lliuraren dissabte a l’acte de cloenda.

Un dels moments de la roda de premsa de presentació del IV Congrés de Pastorets (Foto: Xavier Lozano)

Els representants institucionals han celebrat que, finalment, el Congrés de Pastorets, concedit el 2019 a la candidatura espluguina, pugui ser una realitat. El municipi ho té tot a punt per rebre més de dos centenars de congressistes procedents d’arreu de Catalunya per participar en la quinzena de tallers i ponències acadèmiques, tècniques i artístiques que dirigiran alguns grans noms del panorama teatral català, com Pep Plaza o Dafnis Balduz. El sociòleg Salvador Cardús serà l’encarregat d’oferir la ponència inaugural i el periodista Xavier Grasset, de conduir l’acte de clausura. Els acompanyaran grans experts en caracterització, art dramàtic, comunicació, tecnologies escèniques o divulgació.

La Sala Folch i Torres ha acollit la presentació del IV Congrés de Pastorets (Foto: Xavier Lozano)

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *