El dia abans del IV Congrés de Pastorets de Catalunya a l’Espluga, el proper divendres 11 de març, es farà, a dos quarts de 8 del vespre, l’acte institucional de rebuda a la Cova de la Vila, al subsòl espluguí, que s’assimilarà a un infern ‘real’ dels Pastorets. Un decorat natural que aplegarà les autoritats locals, comarcals, provincials i nacionals, amb la ponència del vallenc Jordi Bertran sobre l’arrel dels Pastorets a la teatralitat medieval i l’actuació musical de l’Orfeó Reusenc amb peces d’Els Pastorets: en Belluguet i en Bieló. L’acte estarà obert a tota la població, amb accés lliure.

Foto de grup de l’Orfeó Reusenc (orfeoreusenc.cat)

Actualment, l’Orfeó Reusenc està format per uns quaranta cantaires. Dirigit per Albert Galcerà, realitza concerts de repertori molt divers a la ciutat i comarques. Les seves principals actuacions són la Missa de Misericòrdia, la Cantada dels Goigs de Misericòrdia, el Concert i la Glossa de Nadal, el Concert de Primavera, el Concert de Festa Major, el Concert de Revetlla, l’Ofici de Sant Pere, entre moltes d’altres. També és l’encarregat de posar la música als Pastorets de l’entitat.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *