La Coordinadora de Pastorets de Catalunya ha ampliat fins al 31 de gener el preu reduït pels congressistes membres de grups adherits, per participar al IV Congrés de Pastorets de Catalunya que se celebrarà a l’Espluga de Francolí eEl proper 12 de març de 2022. La cita té com a principal objectiu ser un punt de trobada de persones, companyies i professionals que cada any posem en escena aquesta representació nadalenca, considerada una de les peces essencials de la cultura popular catalana. 

El tret de sortida del Congrés es farà el divendres dia 11 de març amb un acte institucional. Durant el dissabte es portaran a terme tot tipus d’activitats, des de conferències o taules rodones en els que es revisaran qüestions com l’evolució en la manera d’entendre el consum cultural i l’oci, l’encaix de les tradicions en el món actual i les arrels litúrgiques de l’espectacle, així com les tècniques i elements de l’espectacle, que van des del teatre fins a la música o la dansa.

Així, durant el dissabte dia 12 se celebraran tres blocs de ponències, amb un acte de conclusions i cloenda a les sis de la tarda, en el que es presentarà les reflexions de les diferents trobades. Posteriorment es lliuraran els premis del V Concurs de Fotografia i es farà un reconeixement als membres de Pastorets amb més de 50 anys de trajectòria. 

Paral·lelament, s’oferiran diferents espais formatius, dividits per àmbits com ara  l’acadèmic, el de direcció i gestió, l’artístic o el tècnic, a més d’un de maquillatge o vestuari. La jornada es clourà amb un concert i un sopar de germanor.

L’Espluga de Francolí, va ser escollida el 2019 com a seu del Congrés, en presentar, en la seva candidatura “amb un esperit innovador i un valor afegit a l’hora de proposar espais i activitats”. La població va patir, poc temps després d’haver estat escollida l’aiguat de l’octubre de 2019, i va haver de posposar el congrés també degut a la pandèmia. Per tant, el Congrés vol recollir, segons les mateixes fonts, aquest esperit de solidaritat i de resiliència, uns principis que també caracteritzen les companyies de Pastorets que han resistit i no s’han aturat durant els mesos d’obligat confinament, fent front també a totes les dificultats per posar en peu l’obra nadalenca. El Congrés dels Pastorets de Catalunya s’ha celebrat, l’any 1984, a Vilafranca del Penedès (Penedès), a Cardona (Bages) l’any 2000, i a Mataró l’any 2009, edició que va comptar amb més de 300 assistents. 

Us animem doncs a unir-vos a aquesta iniciativa pensada per ser un espai de trobada, de reflexió i d’intercanvi d’experiències entre tots els que fem Els Pastorets a Catalunya.

Us fem a mans el formulari que conté el programa per tal que pugueu escollir i apuntar-vos als tallers i ponència diversos que s’hi ofereixen:

També trobareu informació a la pàgina web www.pastoretsdecatalunya.cat

I us deixem l’enllaç al cartell, per si el voleu imprimir: Cartell IV Congrés de Pastorets

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *