El nou equip d’actors i actrius treballa amb la nova direcció des de fa prop d’un any

El grup Tratea Teatre del Casal de l’Espluga ha reprès aquest 1 de setembre els assajos ordinaris de les representacions dels Pastorets de l’Espluga del proper Nadal, en el que es considera l’inici oficial de la temporada de l’espectacle nadalenc. És només una data simbòlica, ja que l’equip d’actors i actrius, pràcticament renovat, treballa de forma extraordinària des de fa prop d’un any amb la nova directora artística dels Pastorets, Ester Majós, tenint en compte que l’estrena del nou repartiment s’havia de fer el Nadal del 2020, però que es va suspendre per la pandèmia. Un cop superada la fase més crítica provocada per al COVID-19 a l’Espluga, el 2 de febrer de 2021 es van iniciar els assajos formals de preparació dels personatges i així va ser fins a l’arribada de l’estiu.

Després de les vacances, aquest dimecres 1 de setembre va ser el torn de l’equip del pròleg el que va obrir oficialment la temporada i a partir d’ara es convocaran els assajos ordinaris de forma setmanal, per escenes i evitant al màxim la barreja d’equips d’actors que no comparteixen escenes. A més dels nous Lluquet i Rovelló, Marc López i Jordi Queralt, al pròleg s’estrenarà Oriol Mas com a Martinet. M. Àngela Anguera, Olga Herrerias i Gerard Griñó són dels pocs actors que enguany mantenen el seu personatge: àvia, Llúcia i Roc, respectivament.

L’evolució de la pandèmia marcarà la resta de fites, com la incorporació de figurants i els aforaments de les representacions. També la resta d’equip tècnic, musical, escènic, logístic, de vestuari i atrezzo iniciarà properament la seva activitat per fer realitat l’espectacle biennal que en aquesta ocasió, no es representa a l’Espluga des de l’any 2018.

Assaig del Pròleg dels Pastorets de l’Espluga, l’1 de setembre de 2021 (Foto: Xavier Lozano)

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *