L’Espluga de Francolí es convertirà en un gran aparador turístic per rebre els participants del IV Congrés de Pastorets de Catalunya que se celebrarà a la vila el 12 de març. L’obertura institucional que es farà el dia 11 a les Coves de l’Espluga -tematitzades com les entranyes de l’infern- ja és tota una declaració d’intencions per posicionar la vila com una destinació turística de primer ordre. Més enllà de les visites lliures de congressistes i acompanyants a algun dels museus, visites guiades o a l’entorn natural de la vila, els organitzadors han previst també dues activitats guiades, a escollir, pel diumenge 13 de març, afavorint d’aquesta manera que els assistents al Congrés puguin passar un cap de setmana complert a la Conca de Barberà.

Vista del monestir de Poblet des del tossal de la Creu, el mes de febrer. (Foto: Josep Morató)

Caminada fins al monestir de Poblet

El diumenge 13 de març al matí, els congressistes que ho vulguin podran participar a la caminada interpretativa de 3,8 quilòmetres pels boscos de Poblet (Paratge Natural d’Interès Nacional) fins al tossal de la Creu, mirador de la vall de Poblet, amb un passeig per les vinyes i l’arribada al monestir, Patrimoni de la Humanitat. Després d’entrar a la basílica de Santa Maria de Poblet, hi haurà una visita opcional al recinte monàstic. 

Visita al Museu de la Vida Rural de l’Espluga

L’altra proposta turística serà al mateix nucli urbà de l’Espluga, amb una visita a l’equipament museístic i etnogràfic contemporani de la Fundació Carulla. Els congressistes s’endinsaran al Museu de la Vida Rural per descobrir la seva una mostra interpretativa i innovadora sobre l’evolució de la vida a pagès fins a la sostenibilitat del segle XXI. La visita inclou una ruta guiada a la col·lecció de pessebres i de figures etnogràfiques de Traité.

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí (Foto: L’Espluga Turisme)

Allotjaments i àpats oficials

Per poder acollir tots els congressistes procedents d’arreu de Catalunya, la Coordinadora de Pastorets i els Pastorets de l’Espluga han establert diferents acords per fixar com a allotjaments oficials —amb descomptes pels congressistes— l’Hostal del Senglar de l’Espluga i l’Alberg Jaume I, a les Masies. Els participants al Congrés han de fer la seva reserva per telèfon si voleu gaudir del descompte. Tot i així, també estan disponibles la resta d’allotjaments de la vila i de la comarca, així com els restaurants i altres serveis.

Pel que fa als àpats, el Congrés oferirà esmorzar, pausa-cafè, dinar a peu dret —amb mostra de grups i d’empreses al pavelló del Casal— i un sopar temàtic a l’Hostal del Senglar on se serviran “les sopes dels pastors, la carn de l’infern i els dolços del cel”.

Menjador de l’Hostal del Senglar, a l’Espluga de Francolí (Foto: Xavier Lozano)

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *