Una de les tradicions més estimades i esperades pels espectadors dels Pastorets arreu de Catalunya és el cant dels cuplets, versets, garrofes, corrandes o altres denominacions amb què s’anomenen les cançons satíriques que canten els rabadans per celebrar la victòria del bé sobre el mal. A l’Espluga se’n conserven de molt antics, especialment de l’etapa de representacions al Centre Cultural i al teatre del Casal, alguns dels quals van cantar-se el 2020 en el vídeo enregistrat per diferents membres dels Pastorets. Aquest any, marcat per l’estrena els nous Lluquet i Rovelló, els cuplets no han faltat a la cita acompanyats per l’Orquestra dels Pastorets. A bon ritme i bon to, Marc López i Jordi Queralt han retratat la societat espluguina i l’actualitat local i nacional a partir dels versos escrits per persones anònimes, pocs dies abans de l’espectacle. Els pots recuperar en format vídeo o en text, en aquest document pdf o en paper a les botigues de l’Espluga.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *