Semblava impossible arribar-hi. Han calgut tres anys per fer realitat el relleu més gran als Pastorets de l’Espluga des de fa 20 anys. La pandèmia ho ha ajornat fins el 25 de desembre de 2021, i malgrat les dificultats afegides per l’evolució de la corba d’infeccions, finalment la representació ha estat possibles amb totes les garanties sanitàries, de distanciament social, grups estables i protecció amb mascaretes a dins i fora de l’escenari. Jordi Queralt i Marc López s’han estrenat finalment com a nous Rovelló i Lluquet, donant pas a una nova generació que ha de projectar els centenaris Pastorets de l’Espluga al futur. Al seu costat, Ferran Lozano i Mar Minguella com a Satanàs i Llucifer feien tremolar l’escenari encarnant per primer cop els diabòlics personatges. Els històrics Lluquet i Rovelló, Xavier Lozano i Marc Civit, es transformaven en Getsè i Jeremies, al costat de Clara Sans i Rosa Salvadó. Jordi Batet, Montse Batet i Joan Tarès completaven la renovació com a Jepó, Joanoia i Anam. Anna Garcia, s’estrenava com a Sant Miquel amb Guiomar Morlans de Sant Gabriel.

Anna Garcia i Ferran Lozano, estrenant-se com a Sant Miquel i Satanàs. (Foto: Pep Torres a EFMR.cat)

Una renovació que es completava amb els nous pecats capitals Mar Sanfèlix (supèrbia), Maria Tierz (ira), Marta Sans (golosia), Mariona Minguella (enveja), Berta Salvadó (luxúria), Miquel Mas (peresa) i Gemma Sales (avarícia). Al pròleg, els veterans M. Àngela Anguera, àvia; Olga Herrerias, Llúcia i Gerard Griñó, Roc, amb l’estrena d’Oriol Mas com a Martinet completen el repartiment, en el qual també s’estrenaven Jordi Clota i Aina Palau com a Josep i Maria, amb Aran Rovira com a Jesús. Tot plegat, renovat per la nova directora artística, Ester Majós, acompanyada pels veterans Josep M. Mercadé a la direcció escènica, Marc Roca a la direcció tècnica i Sergi Esparza a la direcció musical. Completa l’equip tècnic un grup d’una trentena de persones que fan possible l’espectacle.

Els nous pecats capitals venerant el nou Satanàs, Ferran Lozano (Foto: Pep Torres a EFMR.cat)

La representació va ser possible gràcies a l’adaptació de la nova normativa de prevenció de la COVID-19, la reducció de l’aforament del teatre al 70% i la redistribució de localitats que també s’aplicarà el proper 2 de gener. La representació d’aquest 25 de desembre va ser enregistrada per l’Espluga Audiovisual per ser emesa per Tac12 l’1 de gener i el 6 de gener a les 10h del matí per tot el Camp de Tarragona i www.tac12.tv.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *