Els Pastorets de l’Espluga i de Montblanc han presentat junts, per primera vegada, les representacions d’aquest Nadal

La Conca de Barberà recupera aquest Nadal les tradicionals i històriques representacions dels Pastorets. Les més destacades, les de l’Espluga de Francolí i Montblanc, han presentat la temporada aquest dimecres a les escales del teatre del Casal de l’Espluga amb una acció conjunta amb la Coordinadora de Pastorets de Catalunya que ha inclòs una representació sorpresa de l’arribada de Satanàs, davant la impressió d’en Lluquet i en Rovelló i tots els que eren a la plaça Montserrat Canals.

El nou Satanàs dels Pastorets de l’Espluga, Ferran Lozano, durant la roda de premsa (Foto: Eva Bonet)

Els Pastorets de l’Espluga, de caràcter biennal, es representaran enguany el 25 de desembre i el 2 de gener a dos quarts de 7 de la tarda al teatre del Casal, recuperant —gràcies a l’acord amb el Pessebre Vivent de l’Espluga, que s’havia de representar enguany, l’edició suspesa el 2020 a causa de la pandèmia. Tot plegat farà possible estrenar el nou repartiment d’actors i actrius i la nova direcció artística a càrrec d’Ester Majós, en el que serà el canvi generacional més gran en 20 anys, des de l’última gran renovació de l’elenc feta l’any 2000.

Nova web i cartell

Els Pastorets de l’Espluga estrenen aquest any una nova eina que ha de ser un revulsiu important per la projecció exterior de l’espectacle: el portal www.pastoretsdelespluga.cat, que també s’ha anunciat aquest dimecres. La pàgina web apareix mimetitzada amb la imatge corporativa del cartell d’enguany dissenyat per l’il·lustrador espluguí Marc López, que també s’estrena com a Lluquet: un dibuix dels dos rabadans projectats sobre els pensaments d’un ferotge Satanàs.

Els nous Rovelló i Lluquet espluguins han descobert els cartells dels Pastorets de Montblanc i de l’Espluga. (Foto: Jordina Moix)

El portal és adaptable a tots els dispositius i necessitats comunicatives i inclou la informació bàsica i la venda d’entrades, que per primer cop es farà per internet (a partir del 13 de desembre) a més de l’Oficina de Turisme de l’Espluga i a taquilla, els dies de representació.

La portada de la nova web dels Pastorets de l’Espluga presentada aquest 1 de desembre.

135 anys d’història

Al web s’ha fet una tasca important de documentació per narrar-hi de forma visual i atractiva la història dels Pastorets des de 1886, vinculada a l’evolució del teatre popular, modern i contemporani a l’Espluga de Francolí. També hi apareix un nou format de repartiment i d’equip tècnic amb fotografies i breus detalls sobre els components de l’espectacle. Igualment, es pot aprofundir en la música en directe, galeries d’imatges, vídeo i l’accés a la botiga virtual del conte ‘Els Pastorets i la samarra d’en Getsè‘ de David Ortín i Joan Vizcarra editat per l’editorial La Musca el 2018. També s’hi ha inclòs un espai dedicat al teatre del Casal, un altre a la companyia Tratea Teatre, enllaços al web del IV Congrés de Pastorets que s’ha de celebrar a l’Espluga el març vinent, a la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, una secció de notícies i un espai de contacte i turisme.

Membres dels Pastorets de l’Espluga i de Montblanc, durant la roda de premsa (Foto: Eva Bonet)

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *