La Junta de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya ha fet aquest diumenge la primera visita oficial i de reconeixement a l’Espluga de Francolí com la propera seu del IV Congrés de Pastorets de Catalunya, que se celebrarà a la població el 14 de març del 2020. A principis de setembre, l’agrupació va seleccionar la candidatura espluguina, per davant de les de Navarcles, Terrassa i Sant Feliu de Llobregat. Aquest diumenge, la comissió tècnica dels Pastorets de l’Espluga i el grup Tratea Teatre del Casal de l’Espluga han rebut la valoració de la Junta de la Coordinadora i s’han obert els procediments per organitzar l’esdeveniment.

Visita sobre el terreny

La visita dels màxims responsables dels Pastorets a Catalunya a l’Espluga ha començat de bon matí, amb la reunió interna de la Junta Directiva de la Coordinadora, que s’ha fet a la Sala de Juntes del Casal de l’Espluga. A la tarda, els representants de l’agrupació han fet una visita tècnica a les instal·lacions que aplegaran el IV Congrés de Pastorets, com són el teatre del Casal, el teatre del Casalet, l’auditori Carulla-Font, la Cova de la Vila, i les sales de formació, tallers i ponències que es repartiran entre el complex del Casal i el del Casalet.

Visita de la Coordinadora de Pastorets als equipaments teatrals de l’Espluga de Francolí (Foto: Xavier Lozano)

Reunió de la comissió organitzadora

La jornada ha acabat amb la reunió de la comissió organitzadora del IV Congrés composta pels responsables de la Coordinadora de Pastorets i els comissionats de Tratea Teatre i el Casal de l’Espluga. La trobada, que s’ha fet a la Sala de Juntes del Casal, ha servit per valorar els detalls fixats al projecte guanyador, començar a treballar amb el programa d’actes del Congrés i l’acollida de tots els participants, tan a nivell logístic, com turístic i de serveis. També s’ha començat a treballar en el format dels actes institucional i de cloenda. El Congrés de Pastorets de Catalunya va estrenar-se per primer cop el 1984 a Vilafranca del Penedès i no va tornar-se a celebrar fins l’any 2000 a Cardona. L’últim cop que es va organitzar va ser el 2009 a Mataró, agafant per primer cop forma de gran esdeveniment. Ara, finalment, el 2020 els equips que fan possible la representació de Pastorets de tots els autors i estils arreu del país es trobarà a l’Espluga de Francolí per formar-se i unir sinèrgies. Serà el primer cop que el Congrés se celebra a les comarques de Tarragona i al sud de Catalunya.

Reunió de la Junta de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya amb els responsables dels Pastorets de l’Espluga (Foto: Xavier Lozano)

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *